TOM Brehoni

Mečobraník 2023

10. – 12. března 2023, článek publikován 4. dubna 2023

Na letním táboře rádi blbneme s měkčenými meči. Jak ale takový meč vzniká, co vše je potřeba a kolik času to sežere, a dostane se expedice na severní pól? Že to spolu moc nesouvisí? Na to vše najdeme odpověď!

 Všichni jsme se sešli v podvečer na Mezivrší. Začalo to klasicky seznamovačkama, protože se mezi námi objevilo hnedle několik nových tváří. Hned po večeři začal oficiální program. Velká CEO společnosti P.A.T. & M.A.T. přednesla, že by potřebovala asistenci několika zručných lidičků pro skonstruování nadupané mašiny, která by s přehledem měla zmáknout cestu na Pól, rychle a bezpečně.

Vyrábění prototypů z Kratonzia a Lepidienky zabralo účastníkům i večer dalšího dne. Mezitím však byl program Fofremnapól pozastaven, jelikož začal program mistra kováře. Vše začalo nejprve u okusení, jak by taková věc jako  LARPový meč měla vypadat, a jak s ním zacházet bezpečně. Jak netypická věc pro meč. Ukázali jsme si základy a vyzkoušeli pár her. Řekl bych, že to v osazenstvu vzbudilo značný zájem. A tak jsme se mohli brzy pustit do výroby. Od jádra až po poslední úpravy a barvení, šlo vše hladce, i přesto, že některými parametry byl tento meč experimentální variantou. Na večer už byla klubovna plná mečů a barev. Tudíž bylo na čase dopilovat své vehikly. S výsledky byla CEO nanejvýš spokojená, prototypy nabízely zcela unikátní pohledy na problematiku.

Poslední den si účastníci pobytu měli příležitost vyzkoušet meče jenž si tak pracně ukovali. A snad jim to zanechalo spoustu skvělých vzpomínek, a také upomínku, že vyrobit jen jeden ten meč, není zrovna žádný med.

Fotogalerie