TOM Brehoni

Accio Brehoni ⁠– podzimky 2023

26. – 29. října 2023, článek publikován 4. listopadu 2023

Zabalit věci do batohů a vzhůru na prázdniny za dalším dobrodružstvím, nebo snad do školy? Kouzelný expres sice neodjížděl z nástupiště 9 a ¾ ale do Bradavic, tedy vlastně na Brlenku, nás i tak dovezl. A tak jsme se již v podvečer ocitli v malé chaloupce uprostřed magického lesa, kde nás čekalo dalších pár dní. Večer už byl poklidný, zahráli jsme si nějaké seznamovací hry a před spaním si přečetli bajky na dobrou noc.

Ráno jsme už byli všichni natěšení, že brzy začne výuka čar a kouzel. Jak jsme ale brzy zjistili, mělo to jeden háček. Abychom se mohli výuky zúčastnit, bylo třeba mít patřičné vybavení a také zaplatit školné. Jenže my neměli žádné peníze. Ještě štěstí bylo, že jsme obdrželi dopis od našeho praštěného prastrýce, který nám blíže neurčený obnos odkázal, než se navždy odebral do světa mudlů.  A tak nám nezbylo nic jiného, než se vydat podle instrukce ke kapličce, kde jsme objevili portrét pěkně ukecaného rytíře. Ten nám ale nechtěl věřit, že jsme právoplatnými dědici a vyslal nás do lesa plnit úkoly, aby si nás prověřil. Bylo třeba najít Hagridovi jeho magická zvířata, vyluštit hádanky od Sfingy, přejet část cesty na Hypogriffovi nebo uniknout Vrbě mlátičce. Vše se nám naštěstí podařilo a dostali jsme se tak k pokladu. Díky tomu jsme mohli odpoledne navštívit Obchod U Kouzelného Vořecha, kde jsme si nakoupili potřebné vybavení a komu snad peníze nevyšly, mohl si ještě něco přivydělat plněním úkolů jako třeba malováním perníčků nebo výrobou originálních příchutí pudingu.  Po večeři nastala ta chvíle, na kterou jsme se všichni těšili. Magický klobouk nám totiž prozradil, do jaké koleje patříme. Nejprve si ale samozřejmě neodpustil krátkou úvodní básničku, kterou poctivě skládal celý rok.

Rozřazení se podařilo, moudrý klobouk však u některých studentů trochu protestoval. Mocný artefakt, kterým Moudrý klobouk bezpochyby je, nám něco naznačoval a bylo třeba jednat. Zneklidněný profesorský sbor začal situaci ihned řešit a poslal problémové studenty na náročnou zkoušku, která měla rozptýlit obavy o jejich možném zahlcení černou magií.

Ostatní si užili veselý slavnostní večer a pod vlajkami svých kolejí usnuli, aby načerpali energii na další den.  Ten totiž přinesl první náročné lekce a vyučování. Žáci postupně navštívili hodinu alchymie, naučili se deset komplikovaných kouzel na obraně proti černé magii, zvládli i věštění z karet a kaligrafii. Nechyběla ani Péče o kouzelné tvory.

Když se ukázalo, jak talentovaní studenti byli letos přijati, vyhlásila zástupkyně ředitelky Beatrice El Mnäuew po obědě velký kouzelnický turnaj. Účast byla hojná, souboje napínavé a v aréně sršelo jedno kouzlo za druhým. Se soumrakem turnaj skončil a po večeři se ještě dlouho zpívalo u ohně.

Fotogalerie