TOM Brehoni

Tábor Kačlehy 2022

Publikováno 9. října 2022

Odbila dvanáctá hodina prvního dne prázdnin. Veškeré přípravy, balení se na tábor a dotahování posledních nedodělků jsou v plném proudu a do odjezdu z Holešovic zbývá  pouhých 25 hodin. Rodiče balí svou ratolest na čtrnáctidenní pobyt v lese a vedoucí dotahují příběh, hry a měkčený arsenál. Zkrátka takový ten správný chaos prvních prázdninových dní. Ten chaos obvykle končí někde mezi domovem a nádražím, pro opozdilce až na nástupišti. Tam probíhá velké loučení, mávání a radosti, páč se všichni těší, co přinese tento ročník. Cesta je dlouhá, ale utíká rychle. Holešovice, Veselí nad Lužnicí, a když konečně přijde na řadu přestup v Jindřichově Hradci, máme to už za pár.

Když konečně dorazíme do tábora, začne dělení ubikací a první krátké vybalování. Tábor leží na louce uprostřed lesa, a rybník, co by kamenem dohodil, jak pěkné a klidné místo. Rozhodně to stojí za to bydlení ve stanech s podsadou, výpravy pro dřevo a tahání vody z nedaleké studánky.

První vybalování je opravdu krátké, protože brzy přijde na řadu seznamovačka mezi dětmi i vedoucími. Ještě večer proběhne slavnostní táborák s uvedením do příběhu a představením. „Vítejte v Království Aersgàth na velkém turnaji o trůn,“ praví král, a tak je jasné, že nás čeká pořádná fantasárna, kde nebudou chybět bojová utkání s měkčenými zbraněmi, které jsou zase od minulého roka o poznání bohatší.

Boj však není jedinou náplní celého tábora, to ani zdaleka. Nechybí nějaká ta túra, mapovačky, či hry, které nejsou o svalech, ale o fištronu. Dovednosti různých odvětví jako pasti, dřevodělba i hudební lekce. A nebyl by to řádný tábor bez noční bojovky!

Když tohle všechno smícháte s nadupaným příběhem plným zvratů, neočekávaných vyvrcholení a lehké kontroverze, není možné si neodvézt aspoň pár silných zážitků.

Odkazy: Fotogalerie, Zpěvník